Fri frakt | Supersnabb leverans inom 1-3 dagar

Integritetspolicy

För Gimmersta Wallpaper är öppenhet nyckeln. Både i hur vi arbetar, men också hur vi hanterar den information vi samlar in om våra besökare. I den här texten kommer vi att informera dig om hur och varför vi hanterar personuppgifter och cookies på våra webbplatser, samt om dina rättigheter och våra skyldigheter gentemot dig som kund. Din upplevelse och säkerhet är viktig för oss.

Denna policy kan komma att ändras i takt med att den nya dataskyddslagen ("GDPR") utvecklas. Om vi gör betydande ändringar lovar vi att meddela dig detta.

Ansvar för personuppgifter

Gimmersta Wallpaper ansvarar för behandlingen av personuppgifter på denna webbplats. Det innebär att det är vårt ansvar att se till att du som besökare:

  • Är medveten om varför och hur vi samlar in dina personuppgifter.
  • Du kan göra aktiva val för att godkänna eller neka behandling och lagring av dina personuppgifter (vi behandlar inte dina personuppgifter utan ditt godkännande).
  • Du kan uppdatera din information.
  • Du kan bli bortglömd från systemet och den information som vi behandlar om dig raderas.
  • Du kan få all personlig information som vi lagrar om dig utlämnad till dig.
  • Kan begära att vi exporterar dina personuppgifter.
  • Förvara din personliga information säkert hos oss. Vi kommer inte att lämna ut dem till tredje part utan att du informeras.

Personlig information och cookies

Personuppgifter omfattar allt som kan identifiera dig personligen: namn, adress, personnummer, e-post osv. Förutom personuppgifter används även cookies på webbplatsen. Cookies är små filer som skickas till din dator via webbläsaren (om du inte stänger av cookies) när du besöker en webbplats. Deras funktion är att samla in information om hur en besökare använder en webbplats, ofta för att kunna erbjuda anpassat innehåll.

Varför lagrar Gimmersta Wallpaper dina personuppgifter och cookies?

Nödvändiga funktioner

Vi har cookies som är nödvändiga för att webbplatsens funktionalitet ska fungera. Till exempel de som håller reda på vad du har lagt till i kundvagnen.

För analys

Vissa cookies finns för att vi ska kunna mäta och analysera hur vår webbplats fungerar och hur våra kunder använder den för att förbättra din upplevelse.

För din upplevelse

Vissa cookies kommer ihåg dina inställningar (t.ex. ditt land och språkval) och sparar tillfälligt en del av vår webbplats när du surfar, så att allt laddas snabbare. Det gör din upplevelse mycket bättre!

För marknadsföring

Vi använder också cookies för att leverera bättre och mer relevant marknadsföring och annonser till dig. De hjälper oss att visa vad du är intresserad av och mäta hur våra kampanjer fungerar.

Om du någonsin lämnar din e-postadress till oss under ditt besök på webbplatsen kommer kakan att kopplas till din e-postadress. På så sätt kan vi, om du samtycker till det, skicka dig förslag på fördjupad läsning inom det område du är intresserad av, till exempel guider och blogginlägg.

Vi använder huvudsakligen cookies för att förbättra våra tjänster så att du får den bästa upplevelsen. I din webbläsare kan du rensa dina cookies, men också välja att stänga av dem helt och hållet. Tänk på att vissa delar av vår webbplats kan sluta fungera för dig.

I samband med retargeting och bannerreklam använder vi tredjepartstjänster som sparar cookies på vår webbplats.

Hur vi hanterar cookies

Cookies spåras med hjälp av spårare för olika ändamål. I vårt fall handlar det om att ge besökaren en skräddarsydd upplevelse av vårt sortiment.

Vi kommer inte att sälja, överföra eller på annat sätt avslöja din information utöver villkoren i denna policy, såvida vi inte är skyldiga att göra det till följd av ett domstolsbeslut eller om du har samtyckt till sådan delning, till exempel i marknadsföringssyfte.

Detta utesluter inte att vi använder oss av leverantörer som behandlar din information för vår räkning i enlighet med skriftliga avtal och våra instruktioner. Leverantören som får tillgång till din information (till exempel när vi använder en tredje part för att lagra data på en server), får inte rätt att använda din information för andra ändamål än de som anges i denna policy.

How to delete cookies in your browser

Hur du raderar cookies från din webbläsare beror på vilken webbläsare du använder. Du kan hitta vägledning i webbläsarens eget gränssnitt eller på webbplatsen. Några vanliga webbläsare och hur du raderar cookies i dem (klicka för extern länk):

Chrome
Firefox
Internet Explorer
Safari

How we use the data we collect

What personal data do we collect when ordering a product and for what purpose?

Syfte

Vi behandlar dina personuppgifter för att kunna hantera dina köp och förse dig med relevanta nyheter och information.

Utförda åtgärder

  • Delivery (including notification and contact regarding delivery).
  • Identification and age control.
  • Payment handling (including analysis of possible payment solutions, which may include a check against payment history and credit reporting).
  • Handling of complaint and warranty matters.
  • Subscription to our newsletter.

Kategorier av personuppgifter

  • Name.
  • Social security number.
  • Contact details (eg address, email and phone number).
  • Payment history.
  • Payment Information.
  • Credit reports from credit reporting companies.
  • Purchase information (for example, which item has been ordered or if the item is to be delivered to another address).

Rättslig grund

Slutförande av köpeavtalet. Denna insamling av dina personuppgifter är nödvändig för att vi ska kunna fullgöra våra skyldigheter enligt köpeavtalet. Om uppgifterna inte lämnas kan våra åtaganden inte uppfyllas och vi är därför tvungna att neka ditt köp.

Lagringsperiod

Fram till dess att köpet har slutförts (inklusive leverans och betalning) och under en period på 24 månader därefter för att kunna hantera eventuella klagomål och garantiärenden. Om ingen aktivitet har förekommit (inloggning till konto, sparade favoriter, kontaktat kundsupport) under 24 månader raderas uppgifterna permanent.

Vilka personuppgifter samlar vi in om du skapar ett konto på Gimmersta Wallpapers webbplats, anmäler dig till vårt nyhetsbrev eller laddar ner en guide samt i vilket syfte?

Syfte

Fram till dess att köpet har slutförts (inklusive leverans och betalning) och under en period på 24 månader därefter för att hantera eventuella klagomål och garantiärenden. Om ingen aktivitet har förekommit (inloggning till konto, sparade favoriter, kontaktat kundsupport) under 24 månader raderas uppgifterna permanent.

Utförda åtgärder

  • Skapa en inloggningsfunktion.
  • Säkerställa din identitet och ålder.
  • Upprätthålla korrekt och uppdaterad information.
  • Möjligheten för dig att följa din inköps- och betalningshistorik.
  • Möjlighet att spara favoriter och liknande åtgärder för att underlätta.
  • Hantera dina kundval (t.ex. din profil och dina inställningar).
  • Skapa personligt innehåll för dig, t.ex. relevanta produktrekommendationer, presentation av dina specifika fördelar och erbjudanden.
  • Förenkla din användning av våra tjänster (t.ex. genom att spara favoriter för att underlätta framtida köp eller påminna dig om glömda/övergivna digitala kundvagnar).
  • Personlig kommunikation baserad på ditt beteende.
  • Analys av de uppgifter som vi samlar in för ändamålet.

Kategorier av personuppgifter

  • Namn.
  • Socialförsäkringsnummer.
  • Kontaktuppgifter (t.ex. adress, e-post och telefonnummer).
  • Inköpshistorik.
  • Betalningshistorik.
  • Betalningsinformation.
  • Användarnamn och lösenord.
  • Inställningar för din profil och dina personliga val.
  • Inköps- och användargenererade uppgifter (t.ex. klick- och besökshistorik).

Rättslig grund

Denna insamling av dina personuppgifter är nödvändig för att kunna ge dig produktrekommendationer, hjälp och tips om hur du ska tapetsera och information om kampanjer. Om informationen inte lämnas kan våra åtaganden inte uppfyllas och vi är därför tvungna att neka ett konto hos Gimmersta Wallpaper.

Förvaringsperiod

Tills medlemskapet avslutas (kan göras manuellt eller automatiskt på grund av inaktivitet under en period på 24 månader).

Att bevilja/återkalla samtycke

Vi kommer endast att behandla dina personuppgifter efter att du har godkänt behandlingen och syftet med behandlingen.

Du förhindrar lagring av cookies och radering av redan lagrade cookies via din webbläsare. Tillvägagångssättet varierar beroende på webbläsare så vi hänvisar till din webbläsares hjälpsektion för att hitta rätt väg.

För att ladda ner våra guider måste du godkänna att vi lagrar dina uppgifter, så att vi kan ge förslag på ytterligare läsning inom området. Du kan när som helst avsluta din prenumeration på utskick via en länk i utskicket. Du kan också uppdatera dina inställningar genom en länk i utskicket. Om du avregistrerar dig från ytterligare utskick kommer dina personuppgifter att tas bort från vårt system. Du kan kontakta oss för att få dina uppgifter borttagna/förgätna.

To update your information

Kontakta oss för att uppdatera din personliga information.

To get your information handed out or forgotten

Om du vill veta vilka personuppgifter vi har lagrat om dig eller om du vill bli bortglömd från vårt system, vänligen kontakta oss. Vi kommer då att skicka dig all information som vi har lagrat.

Observera att vi i vissa fall inte kan radera dina personuppgifter utan att samtidigt radera ditt användarkonto. Det kan krävas att vi behåller en del av dina personuppgifter efter att du har begärt att de ska tas bort för att uppfylla våra skyldigheter enligt lag eller avtal.

Third-Party Information

Din personliga information är säker hos oss. Vi säljer eller utbyter inte din information.

Contact us

Kontakta oss om du har frågor om personuppgifter och cookies.